Clubinfo

Onze club

De Marathon Atletiek Club Westhoek (MACW) heeft afdelingen in Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en Diksmuide. In 1956 werd in Veurne een eerste afdeling opgericht. Na Diksmuide in 1977, werd in 1984 MACW Nieuwpoort opgericht onder de bezieling van Ronny Wydoodt. De club richt zich op jeugdopleidingen en het polyvalente pistewerk. Als laatste werd de afdeling Koksijde opgericht in 1988.

Bestuur

Eddy Louwie

Voorzitter

Stuur een mail

Ann Vermeulen

Penningmeester

Stuur een mail

Sofie Feys

Secretaris 1

Stuur een mail

An Maes

Secretaris 2

Stuur een mail

Cindy Dekein

Ledenverantwoordelijke

Stuur een mail

Els Desaever

Bestuurslid - Webmaster

Veronique Louwie

Bestuurslid

Heidi Ternier

Bestuurslid

Lid worden? Contacteer de club

Atletiek is een sport voor allen. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen lid worden bij MACW. Om te ontdekken of de club je bevalt, mag je enkele trainingen gratis volgen. Daarna moet je je aansluiten, anders ben je niet verzekerd en kan je niet meedoen aan wedstrijden.

Een atletiekseizoen loopt vanaf 1 november tot 31 oktober van het volgende jaar. Je kan altijd inschrijven, maar het is aan te raden je in september/oktober in te schrijven voor het volgende seizoen.

Heb je interesse om lid te worden? Of wil je zoon/dochter graag atletiek doen?

Aarzel dan niet om lid te worden. Atletiek is een heel toegankelijke sport en MACW Nieuwpoort is een familiale club met aandacht voor iedereen, van recreanten tot echte/toekomstige topatleten.

 • Klik hier om je in te schrijven

 • Aansluiten

  Alle inschrijvingen bij MACW gebeuren online met een inlogcode. Vraag jouw unieke code tijdens tijdens de trainingen, of stuur een mail naar de ledenverantwoordelijke (cindy.dekein@skynet.be). Atleten die reeds lid zijn, krijgen in augustus/september een nieuwe inlogcode om zich opnieuw aan te sluiten. Het inschrijvingsgeld (zie hieronder) moet zo vlug mogelijk overgeschreven worden naar de afdeling Nieuwpoort. Zodra de club de online inschrijving en het inschrijvingsgeld ontvangen heeft, vraagt de secretaris een aansluiting aan bij de VAL. Een medische controle is niet verplicht voor de Vlaamse Atletiekliga (VAL), maar is in bepaalde gevallen wel aangeraden. Zowel recreanten als wedstrijdatleet kunnen deelnemen aan de trainingen. Enkel wedstrijdatleten kunnen deelnemen aan officiële wedstrijden, omdat zij een borstnummer hebben.

 • Klik hier om je in te schrijven

 • Lidgeld

  Het derde, vierde ... lid van een zelfde gezin krijgt een korting van € 15 als er twee leden van het gezin inschrijven als wedstrijdatleet. De inschrijvingen moeten gezamenlijk gebeuren.

  Locatie

  MACW Nieuwpoort is gelegen in het sportpark De Lenspolder in Nieuwpoort. De club beschikt over een kunststof piste van 6 banen en de nodige voorzieningen om alle technische nummers (hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen, polsstokspringen …) te beoefenen.


  Stedelijk sport- en recreatiepark 'De Lenspolder'

  Dudenhofenlaan 2b

  8620 Nieuwpoort